snappar upp på www

Har läst att barf skulle vara nån slags prestigegrej, att man gör det för att skryta :) tror inte alla tycker så, bara några fåtal.
Men man undrar ju.
 
Jag tror att katter kan bli gamla och må fint oavsett kost, dom kan vara smällfeta och äta sill :), rc och mjölk i femton år och må tipptopp.
Men utsikterna för att dom ska få dö en naturlig död ökar tror jag om man ger råföda. Att dö för att man är gammal menar jag och inte för att man har nån sjukdom, det är iaf vad jag tror.
 
Dessutom så tror jag att många inte vet hur en normalviktig katt ska kännas och se ut, då menar jag inte i skogisvärlden utan globalt i världen. Jag visste inte det i början, men nu har jag fått tillfälle att känna på en med lite tjockisfason, undervikt och normalvikt. Och mig veterligen så upplever jag nästan att katten är "mager" när dom är i toppskick. Alltså slanka.
 
Men anledningen att jag ger barf är inte enbart för mina katters skull, utan för djuren som blir kattmat skull. Jag vill gärna att dom djuren är ekologiska och får växa upp naturligt. Gärna vilda. Och jag äter inte själv kött alls, händer det så blir det skaldjur. Hade en väldigt smart klasskompis förra terminen som tyckte att vi skulle börja äta mer insekter för att rädda världen, tror det är en tes som praktiseras redan i asien och kommer dyka upp här mer. gräshoppor till både människa o katt ;)
 
Att göra egen kattmat och kunna ta tillvara på exempelvis fasaner ser jag som en naturlig del, även om det ej är trevligt. Men jag utmanar mig själv lite där och dessutom får man om möjligt ännu mera respekt för anonyma köttbitar som bara glider in på en tallrik till höger och vänster, jobbet bakom och så. Sen är jag inte perfekt, kollar man i mitt förråd så står det torrisar där, otroligt sällan dom får det men jag har!
Men precis som med allt annat så är jag ingen predikare eller ledare, vad folk gör är deras val.
 
-Om det är prestige? Vet ej. Tror ej det.
Tufft är det, jag tror man lär va lite tuff för att palla och tålmodig.
För det är en process att vänja katter med helt ny kost, att vänja sig själv, att få in det i deras system o vardag samt i ens egna :)
 
Sen har jag inte sett en enda vetenskaplig rapport på barf, det är liksom inget forskarlag som provat kosten på 10.000 katter, varav hälften fått torrisar o burkmat och resten barf o man har följt dessa hela livet. Så det är lite pseudo med barf allt. Känna sig fram i blindo.
En sak vet jag iaf, katterna skiter i vilket :)